Vegetarische Thaise gele curry soep met noedels en wontons

Vegetarische Thaise gele curry soep met rijstnoedels en wontons

Een vegetarische maaltijd soep op basis van gele curry pasta, groenten, noedels en wontons. 

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 zakje onoff spices! Thaise gele-currypasta
  • 100 gram eiernoedels
  • 1 pak spinazie dumplings
  • 2 stronkjes baby paksoi in grote stukken
  • lichte (chinese) sojasaus
  • palmsuiker

Werkwijze

  • verhit de kokosmelk en kippenbouillon.
  • voeg het zakje gele curry pasta toe en roer goed.
  • kook de eiernoedels in de gele curry soep.
  • voeg de paksoi toe en verhit deze op laag vuur.
  • voeg de wontons toe en verhit deze tot ze warm zijn.
  • breng op smaak met de sojasaus en palmsuiker.

Tip

  • Wontons zijn in het diepvriesvak in o.a. de Toko te vinden, meer informatie op tokowijzer.nl.
  • Je kunt je wontons ook makkelijk zelf maken, hier een recept uit de Volkskrant.
  • Als je de paksoi en wontons verhit in een stoommandje en apart aan de soep toevoegt dan blijven deze mooi heel.